Home / Werkwijze

Werkwijze

Beautiful Minds heeft een heldere manier van werken en een uitgesproken mening op het gebied van werkgelegenheid. Dat heeft alles te maken met onze achtergrond: al jarenlang ondernemen wij binnen de maatschappelijke sector waar kwetsbare groepen centraal staan. Economische onafhankelijkheid draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, vermindering van psychische klachten, herstel en kan het geluk positief beïnvloeden. (1)

Het lukt niet zonder werk: over psychische klachten, arbeidsparticipatie en herstel.

Binnen onze samenwerkingsverbanden en ons netwerk zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om een persoon te helpen stappen te zetten in een richting die hem of haar dichter bij de wens en doelstelling brengen. Bemiddeling is voor ons veel meer dan uitsluitend de personeelsvraag bij de werkgever te onderzoeken. Wij geloven dat er vacatures worden uitgezet omdat een bedrijf op zoek is naar personeel dat zo effectief en efficiënt mogelijk kan bijdragen bij het realiseren van een bepaalde doelstelling. Werkgevers vinden het logischerwijs dan ook belangrijk om zo veel mogelijk ‘risicofactoren’ op een mismatch uit te sluiten. Bedrijven zijn op zoek naar een collega. Ze hebben feitelijk een hulpvraag en zijn op zoek naar een oplossing.

Doorgaans wordt er gekeken welke mensen puur op basis van opleiding en werkervaring het beste aansluiten bij de vacature. Op de huidige arbeidsmarkt zien wij door deze werkwijze dat heel vaak flink wat geïnteresseerde en gemotiveerde mensen bij voorbaat worden uitgesloten. Werkgevers vissen in dezelfde vijver, waarbij het vinden van de meest geschikte en gemotiveerde kandidaat zich in grote mate beperkt tot opleidingsachtergrond en werkervaring en in mindere mate gericht is op kwaliteiten, talenten, vaardigheden en motivatie. En juist daar gaat Beautiful Minds voor. Wij spreken dan ook van ‘in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst’. Wij willen met dit concept en onze manier van werken graag langzaam een verandering van denken bewerkstelligen.


Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met ons op!


(1 )bron: het boek van RWB Blonk, 2006


Top