Ga naar hoofdinhoud

Werken met behoud van uitkering

U kunt werken terwijl u uw participatiewet uitkering houdt, om te bevorderen dat u uit de bijstand komt. U werkt dan zonder arbeidsovereenkomst en zonder loon, maar bent aan het werk gezet op een participatieplaats. Dit gebeurt altijd in overleg met de gemeente en uw klantmanager. Het doel van werken met behoud van uitkering is om uw afstand op de arbeidsmarkt te verkleinen en u de kans en mogelijkheid te bieden om ervaring op te doen. Vaak leidt deze vorm van begeleiding tot een contract van minimaal 7 maanden.

Stage

Stage lopen houdt in dat men voor een – vooraf bepaalde – periode aan de slag gaat bij een bedrijf, organisatie of instelling. Middels een stage doet u werkervaring op en gaat u de opgedane kennis van school of een opleiding in het buitenland, uitoefenen in de praktijk. Veel mensen met een niet Nederlandse achtergrond lopen stage hier in Nederland om een specifiek beroep te leren. Wij ondersteunen deze mensen gedurende dat proces. Ook zijn wij er voor de werkgever om vragen te beantwoorden en het bedrijf, daar waar mogelijk, te ontzorgen.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is het geheel van werkzaamheden die uitgevoerd worden door een vrijwilliger. Daarbij gaat het om werk dat onbetaald wordt verricht. Wij zetten vrijwilligerswerk in voor mensen die graag iets willen doen in de tijd dat ze beschikbaar hebben en opzoek zijn naar een vorm van dagbesteding. Waarom dat iemand vrijwilligerswerk verricht is heel erg persoonlijk. De daarbij behorende doelen verschillen ook heel erg per persoon.

Over Beautiful Minds BV

Wij werken met een unieke manier van uitwisseling van ervaringen, waarbij vraag en aanbod bij elkaar komen. Onder de noemer vraag en aanbod scharen wij alles, in de breedst mogelijke betekenis ervan. De zorg voor elkaar staat centraal, net als het doorzettingsvermogen om samen een praktische oplossing te bedenken waar iedereen baat bij heeft.

Wij helpen u om uw financiële situatie weer op de rit te krijgen. Het individu staat voor ons centraal, ontkokerd denken en doen, de verbinding zoeken met de samenwerkingspartners in het belang van de cliënt
.

Neem contact met ons op

Binnen onze manier van werken staat maatwerk centraal. Dat wil zeggen dat wij voortdurend in gesprek zijn, om tot een passende oplossing te komen. Het delen van kennis door verbindingen aan te gaan maakt de samenwerking sterker in het voordeel van de klant. Kom een kijkje nemen bij ons in de keuken.

Back To Top